Znudziły Ci się zwykłe śniadania.? Masz może ochotę na coś innego, pełnego smaku.? Dobre śniadanie z rana to podstawa, a gdy możesz je jeszcze bardziej urozmaicić jak dotychczas to będzie zupełna petarda.
![przepis na bruschette](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGhUikRmtjL72hW1zt6YTZPHFTXiTgQlKnRHlTan1r-5FhVdbQVSTHgxYdgmYJiG5f9QwtmomD0PEGAI0Rf1xcf3YrXTZPgXd2mCPQ5VTdlq8SHmxAptPpPwi-YpjRUPRs-I5i-fLA360/s1600/tomato-2722920_1920.jpg)
Domowa Bruschetta to ulubiona propozycja na śniadanie moja i męża. Kuba z racji, że nie lubi wszystkich produktów ma jej swoją wersję. Bruschetta w zasadzie może zawierać wszystko to co lubicie.
Tym razem przedstawię Wam przepis na najpyszniejszą naszą ulubioną Domową Bruschettę.
Po pierwsze sos. Nada on dodatkowy fantastyczny smak. Do oliwy z oliwek dodaj oregano, bazylię, czosnek. Najlepiej, gdy przyprawy są świeże, jednak z paczki też mogą być. Wszystko razem mieszamy i gotowe. Co do oliwy to 3 łyżki stołowe wystarczą.
![domowa bruschetta](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqKPT8O6HKsPAcjsYMTdOiTbMgY6qhv17GHX9i3AyN4d-fPt0Df4aQS6pPYrU6k1WbM4K8uPItFN5tyM-U7ENhgp0zbtpCnj32sAQjYIKw1ZgPREE20z3kft8lS3swRW1VpVphcQJSU70/s1600/IMG_0301.jpg)
Przygotuj:
* Bagietka
* Szynka
* Ser
* Pomidor
* Mozzarella
Bagietkę kroimy na małe kanapeczki i układamy na papierze do pieczenia i na blaszce. Na kanapeczki dajemy nasz sos. Następnie szyneczka, pomidor, ser i na końcu mozzarella. My bardzo lubimy, gdy kanapeczki są duże, pełne wszystkich produktów. Pieczemy w temperaturze około 200 stopni. W momencie, gdy mozzarella zacznie się zapiekać nasza bruschetta jest gotowa. Czas pieczenia to około 5 minut. Po upieczeniu posypuję jeszcze niewielką ilością oregano. I gotowe. :)
SMACZNEGO!!
![włoska bruschetta przepis](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvyH2T-kF2QP8vSdEW9pRoQIcUT5DjzjyRBJSj-TwNnlDvP7ag0jpw9wqAZke8fwif2r4Netx-CuHh5wCxEbon7I_8XQnVdj2Ijdb9osrsYxETV6vTf_bRh_MeN33kZLEGhZe9m408fGQ/s1600/IMG_0295.jpg)
![domowa bruschetta przepis](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5AwR5Mhi2EJXAbLCpmBs1QQXBKQIYUeHxXbLn6az5VfSic_ZblNGMjiPVdqxuT8L1kgyv1LBIKctEFWL8PMULySzTjTgDEXxkP64ky1K6W1-EWOOWN-PZFkUEHMEguNy__Ug-a4i0Cc0/s1600/IMG_0296.jpg)
![bruschetta z pomidorami](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixPmfeP-gYD1CTKJmNvtAt_QP52ulp8MhRhUpWoTtQGD5FBZlgRIwXiwG_tSBhH7nHLJ3toVG_9jdhONfm-jUSaaN5FTNBgAyh4bsKM2ZIm8fTo4zbWPT27-jHSkZYVw1ntagjC11HbeU/s1600/IMG_0297.jpg)
![domowa włoska bruschetta](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuDe8NkoIEMsfZhuEVjKd81J-cmn7otNSWvbbCREeLDTW90jyC4cbRdusATXBFDU6mVCrAwM0lULTXGnlTuqJOIkeGGbq4Q-aeAF7oaoWvG1Q0SGG7-K8z1CGO4woeKiG4vqyl-aMfTrs/s1600/IMG_0298.jpg)
Aż bym zjadła sobie taką przekąskę. Jeszcze nigdy nie jadłam
OdpowiedzUsuń